Sparrantan.se
 

Börja spara pengar

Denna artikeln hjälper dig komma igång med ditt sparande och hur du lyckas spara pengar.

Innan du börjar spara är det viktigt att du har klart för dig att du inte ska låsa upp eller satsa pengar som du behöver för att klara dig i ditt vardagsliv. Du ska inte:

  1. Investera hela lönen på börsen om du inte har en reservfond för att klara dina löpande kostnader
  2. Låsa pengar som du behöver inom snar framtid
  3. Låna pengar av vänner/släkt för att spekulera på börsen
  4. Ignorera inte ditt sunda förnuft.

Att spara pengar ska inte innebära att du försätter dig i obekväma situationer i ditt vardagsliv. Spara pengar är ett komplement till din vardagsekonomi för att utöka ditt kapital på lång sikt. Det finns få genvägar att ta när det kommer till att spara pengar. Vi kommer i denna artikel ge tips på hur du kan förbättrar ditt sparande utan att behöva ligga sömnlös på natten.

När du sparar pengar på lång sikt är det viktigt att göra det långsiktigt, att det blir en normal del av din vardag. Du bör även tänka på ett sparande som att du investerar i din framtid. Ett exempel på detta är att du ser/kategoriserar de pengar du tjänar som antingen:

Vi rekommenderar att du gör en enkel uträkning av dessa tre punkter för att se hur mycket du kan spara varje månad.

När du väl slagit fast ett målvärde för hur mycket du ska spara är det dags att säkerställa att du sparar detta varje månad. Se till att oavsett vilken sparform du väljer så sätter du fasta dagar när du ska spara, exempelvis samma dag som lönen kommer sätter du antingen manuellt eller per automatik in pengar på ditt sparande. Att ha ett mönster i sitt sparande underlättar.

Är du osäker på hur mycket pengar du kan spara är en bra metod att börja med att spara 50/75% av vad du vill spara första månaden och sedan öka ditt sparande 5-10% per månad tills du når ditt mål. På detta vis anpassar du dig gradvis till att ha mindre pengar att spendera varje månad.

Inte så svårt väl? Se vår lista på olika banker för att få den bästa räntan på ditt sparkonto.

Få uppdaterade räntor till din epost!

Vill du kostnadsfritt få aktuella sparräntor direkt till din epost varje månad? Gör som över 5000 andra sparare, anmäl dig nedan.

Gör som över 5000 andra anmäl dig till vårt nyhetsbrev!


Marknadsföringstillstånd: Jag ger mitt samtycke att kontakta mig via e-post med den information som jag angett i detta formulär i form av nyheter, uppdaterade räntor och marknadsföring.

Vad innebär detta: Om du vil dra tillbaka din tillåtelse och sluta få uppdateringar från oss kan du enkelt avregistrera dig genom att klicka på länken avsluta prenumeration som finns längst ner i alla våra utskick. Alternativt kan du kontakta oss på info@sparrantan.se och be oss ta bort dig från vårt nyhetsbrev. Vi värdesätter och respekterar data och integritet.


* Det är givetvis gratis!

Kontakta Oss

Vi erbjuder INTE några sparkonton. Vi på Sparräntan.se jämför endast andra företags sparkonton!

Gör som över 5000 andra anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Marknadsföringstillstånd: Jag ger mitt samtycke att kontakta mig via e-post med den information som jag angett i detta formulär i form av nyheter, uppdaterade räntor och marknadsföring. Vad innebär detta: Om du vil dra tillbaka din tillåtelse och sluta få uppdateringar från oss kan du enkelt avregistrera dig genom att klicka på länken avsluta prenumeration som finns längst ner i alla våra utskick. Alternativt kan du kontakta oss på info@sparrantan.se och be oss ta bort dig från vårt nyhetsbrev. Vi värdesätter och respekterar data och integritet.* Det är givetvis gratis!