Statlig Insättningsgaranti

Den statliga insättningsgarantin innebär att staten garanterar att insättningar på konton i banker, kreditmarknadsföretag och flera institut. Detta betyder att du som sparare på ett konto som omfattas av den statliga insättningsgarantin får ersättning från staten om ett institut går i konkurs. Garantin ger en för tillfället en maximal ersättning motsvarande 100 000 euro per kund och institut.

Investerarskyddet som omfattar värdepapper som baland annat aktier och fonder och pengar som värdepappers-bolag, fondbolag med flera institut hanterar för sina kunders räkning när en investeringstjänst utförs (till exempel köp, försäljning och deponering av värdepapper). Investerarskyddet gäller om ett institut går i konkurs och det visar sig att du som investerare inte kan få ut dina tillgångar. Investerarskyddet ger en maximal ersättning om 250 000 kronor per kund och institut.

Få uppdaterade räntor till din epost!

Vill du kostnadsfritt få aktuella sparräntor direkt till din epost varje månad? Gör som över 5000 andra sparare, anmäl dig nedan.Kontakta Oss

Vi erbjuder INTE några sparkonton. Vi på Sparräntan.se jämför endast andra företags sparkonton!

Anmälan nyhetsbrev

Gör som över 5000 andra anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Det är givetvis gratis!