Sparrantan.se
 
Sparkonton från 4Spar

Information om 4Spar

4spar AB erbjuder en av marknadens mest attraktiva räntor. Ditt sparkonto hos 4Spar är helt avgiftsfritt och har inte heller någon bindningstid. Detta innebär att du när som helst kan sätta in samt ta ut pengar från ditt sparkonto hos 4Spar. Inlånat kapital (dina sparpengar) används uteslutande för 4finance Group framtida expansion. 4spar AB är ett dotterbolag till 4finance AB som är en del av koncernen 4finance Group.

4finance Group i sin tur är en ledande aktör inom konsumentkrediter på den Nordeuropeiska marknaden. Koncernen har i nuläget runt 120 anställda och omsatte hela 300 miljoner 2011. 4finance Group är verksamma i Sverige, Finland, Danmark, Lettland och Litauen och har runt 600 000 aktiva kunder.

4Spar omfattas inte av den statliga insättningsgarantin.

Alla sparkonton från 4Spar

Alla sparkonton från 4Spar Ränta Bindningstid Senast kontrollerad*
Inlåningskonto 5.5 % Ingen 2021-09-20
Räntekonto 3 månader 6.1 % 3 mån 2021-09-20
Räntekonto 6 månader 6.6 % 6 mån 2021-05-25
Räntekonto 1 år 7 % 1 år 2021-01-01

* senaste datumet vi kontrollerade räntan. Om vi anger dagens datum i denna kolumn innebär det att sparräntan är den aktuella som banken erbjuder.

Utveckling för ränta på sparkonto hos 4Spar (Privat)

Räntan senast uppdaterad: 2021-09-20

Villkor hos 4Spar (Privat)

 • Villkor: Max 50 000 kr.
 • Krav: Max 50 000 kr.
 • Uttag: Fria Uttag
 • Ränta: 5.5% - 6.1%
 • Bindningstid: Ingen
 • Statlig insättningsgaranti: Nej
 • Sparränta senast kontrollerad: 2021-09-20

Betyg för 4Spar

 • Du röstar genom att klicka på stjärnorna.
  Lämna gärna en kommentar med för att hjälpa andra!
 •  
 • Betyg: 2.47
 • Röster: 3218

4Spar har fått betyg 2 av 5 möjliga. Detta betyg är baserat på 3218 röster.

Kommentarer/omdöme för 4Spar

Lägg kommentar

* Måste fyllas i
1000

Kommentarer (18)

Gravatar
Ny
Johannasäger...

De slarvade bort mina pengar och svarar inte på mejl. Kan inte rekommenderas.

Gravatar
Ny
carlos karlssonsäger...
4 spar funkar fint, inga problem ,vid uttag. max 50 000 kr. räntan betalas per år,eller vid avslut. minus skatt 30%. uttag ca 2 dagar.kron spar är liknande,också bra. mvh ck. carlos63@live.se.
Gravatar
Standard
Robert Klebesäger...
4Spar har skött sig i flera år som sparkonto. Hög ränta, enkel inloggning med översikt och ränta som utbetalas som utlovat. Det finns värre bolag än 4Spar där ute, som 24Money som lurade på mig preferensaktier utan grund. Kan rekommendera 4Spar trots att de saknar insättningsgarantin, de sköter sig. Mitt tips är att låsa beloppet från början till runt ett år vilket höjer räntan hos 4Spar, tiden går snabbt och du ångrar att du inte låste längre efter ett år har gått.
Gravatar
Ny
eriksäger...
Jag lockas av den goda räntan men avhåller mig eftersom jag ser att pengarna jag lånar in går till att dra ner andra i smutsen. Med andra ord, mina pengar skulle annars ha hjälpt 4Spar att sko sig på andras olycka...
Gravatar
Ny
AOsäger...
Investering?Om jag lånar pengar av dig och sen smiter.Du skulle inte känna dig lurad då?
Gravatar
Ny
Kentsäger...
Har haft pengar hos 4spar och tagit ut dem och det har aldrig varit några problem. Jag förstår också riskerna om den skulle gå i konkurs därav har jag inte heller satt in maxbeloppet.
Gravatar
Ny
EGsäger...
vad menar du med "lurade"? de valde att investera i en sparform med ingen säkerhet, och blev således av med sina pengar. det är inget lurendrejeri.
Gravatar
Ny
EGsäger...
ärligt talat är insättningsgaranti ungefär som elektronikförsäkring: för det mesta totalt onödigt. sedan är det ju bra att kolla upp likviditeten hos det företag man placerar sina pengar i.
Gravatar
Ny
Nyfikensäger...
Hur går det till med maxtaket på 50 000kr?Om man sätter in 50 000kr, betalas räntan ut till något annat konto då? Eller betalas det ut när man tar ut pengarna?
Gravatar
Ny
Göransäger...
Har haft 50000:- hos 4Spar i över 1,5 år. Ringde ett samtal och fick mina pengar + ränta på mitt handelsbank konto samma dag. Allt funkat perfekt och mycket bra ränta.
Gravatar
Ny
Gästsäger...
Det är för enkelt att ge betyg. Jag skulle bara trycka på en stjärna och se vad folk hade skrivit vad gäller 4Spar när jag fick upp "tack för din röst". Av misstag alltså valde jag alltså att rösta med en 2:a...!
Gravatar
Ny
LUFEsäger...
Ca 2000 svenskar som sparat 35 miljoner kronor i FUNDIOR banken med nästan lika hög ränta har blivit lurade på sina pengar och kommer inte att få dem tillbaka. Googla, läs och lär...
Gravatar
Ny
Rita Sköldsäger...
Nackdelen är att 4Spar inte omfattas av den statliga insättningsgarantin. Det innebär att du förlorar dina pengar om bolaget går i konkurs. För att få högsta räntan måste du låsa pengarna i 3 år, och du får högst sätta in 50.000 kr.
Gravatar
Ny
Jaha!säger...
stefan
Gravatar
Ny
Gästsäger...
En annan orsak kan ju vara att man måste ringa kundtjänst för att ta ut pengar från kontot och sedan vänta i 3 dgr innan man får sina uttagna pengar.

Få uppdaterade räntor till din epost!

Vill du kostnadsfritt få aktuella sparräntor direkt till din epost varje månad? Gör som över 5000 andra sparare, anmäl dig nedan.

Gör som över 5000 andra anmäl dig till vårt nyhetsbrev!


Marknadsföringstillstånd: Jag ger mitt samtycke att kontakta mig via e-post med den information som jag angett i detta formulär i form av nyheter, uppdaterade räntor och marknadsföring.

Vad innebär detta: Om du vil dra tillbaka din tillåtelse och sluta få uppdateringar från oss kan du enkelt avregistrera dig genom att klicka på länken avsluta prenumeration som finns längst ner i alla våra utskick. Alternativt kan du kontakta oss på info@sparrantan.se och be oss ta bort dig från vårt nyhetsbrev. Vi värdesätter och respekterar data och integritet.


* Det är givetvis gratis!

Kontakta Oss

Vi erbjuder INTE några sparkonton. Vi på Sparräntan.se jämför endast andra företags sparkonton!

Gör som över 5000 andra anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Marknadsföringstillstånd: Jag ger mitt samtycke att kontakta mig via e-post med den information som jag angett i detta formulär i form av nyheter, uppdaterade räntor och marknadsföring. Vad innebär detta: Om du vil dra tillbaka din tillåtelse och sluta få uppdateringar från oss kan du enkelt avregistrera dig genom att klicka på länken avsluta prenumeration som finns längst ner i alla våra utskick. Alternativt kan du kontakta oss på info@sparrantan.se och be oss ta bort dig från vårt nyhetsbrev. Vi värdesätter och respekterar data och integritet.* Det är givetvis gratis!