Sparrantan.se
 

Sparkonto & Sparränta från Akelius Spar

Akelius Spar

Vill du få gratis erbjudanden med bättre sparräntor?

Sparkonton från Akelius Spar

Information om Akelius Spar

Hos Akelius Spar finns flera sparkonton med bra sparränta. Beroende på vilken uppsägningstid du väljer erhåller du olika sparräntor på ditt sparkonto. Företaget erbjuder också så kallade fasträntekonton med hög ränta. Med Akelius Spar får du en mycket bra ränta på dina pengar, du erbjuds dessutom att göra två fria uttag per år. Du kan spara max 50 000 kronor hos Akelius som du då får sparränta på. Idag erbjuds tre olika räntekonton och ett fasträntekonto. Företaget omfattas inte av den statliga insättningsgarantin.

Akelius Spar, som är ett dotterbolag till Akelius Fastigheter AB, erbjuder konton för räntesparande. Det kapital du sätter in används för Akelius expansion. Akelius har i 35 år erbjudit sparformer med bra sparränta. Akelius är idag en av Sveriges största privata hyresvärdar och äger 38 000 lägenheter.

Alla sparkonton från Akelius Spar

Alla sparkonton från Akelius Spar Ränta Bindningstid Senast kontrollerad*
Inom tre bankdagar 1.5 % Ingen 2020-11-19
3år 4 % 3 år 2020-11-19

* senaste datumet vi kontrollerade räntan. Om vi anger dagens datum i denna kolumn innebär det att sparräntan är den aktuella som banken erbjuder.

Utveckling för ränta på sparkonto hos Akelius Spar (Privat)

Räntan senast uppdaterad: 2020-11-19

Villkor hos Akelius Spar (Privat)

 • Villkor: Max 50000 kr
 • Krav: Max 50000 kr
 • Uttag: 2 per år
 • Ränta: 1.5% - 4%
 • Bindningstid: Ingen - 36 månader
 • Statlig insättningsgaranti: Nej
 • Sparränta senast kontrollerad: 2020-11-19

Betyg för Akelius Spar

 • Du röstar genom att klicka på stjärnorna.
  Lämna gärna en kommentar med för att hjälpa andra!
 •  
 • Betyg: 2.76
 • Röster: 1792

Akelius Spar har fått betyg 3 av 5 möjliga. Detta betyg är baserat på 1792 röster.

Kommentarer/omdöme för Akelius Spar

Lägg kommentar

* Måste fyllas i
1000

Kommentarer (9)

Gravatar
Ny
Alf Hjalmarssonsäger...

Hej

Hur öppnar jag ett sparkonto

Alf

Gravatar
Standard
Robert Klebesäger...
Akelius Spar:s vanliga sparkonto som fungerar som det ska. Räntan utbetalas som utlovat och enkel inloggning via nätet. Dock känns det lite trist med de luriga 4- och 12-månaders-räntekontona som man som gammal kund kan gå på att välja som har för låg ränta efter att man jämfört med andra aktörer. Att låsa beloppet i 4-12 månader framåt och bara få 2,5% ränta är lite lågt, särskilt som räntan kanske blir lägre om man väljer att ta ut (det är då 4-12 månaders väntetiden börjar ticka) . De har dock tagit bort dessa alternativ nu efter påtryckningar från Konsumentverket för nya kunder.
Gravatar
Ny
Tom pungsäger...
man blir så trött på oseriösa aktörer.. Är jag bara en vandrande pengapung som bankerna försöker tömma??
Gravatar
Ny
Markus Nordstrandsäger...
Det står att läsa i lagen 2004:299:"Beloppsbegränsning9 § Behållningen för varje konsument som placerar sina medel hos ett företag som driver inlåningsverksamhet får uppgå till högst 50 000 kronor."Dvs, staten har tvingat företag som Akelius att göra så. Detta gynnar givetvis storbankerna som då får lättare att sälja sina finansiella produkter till lyckligt ovetande kunder. Inte så konstigt att storbankerna med dess överbetalda VD"ar bara blir rikare och rikare...
Gravatar
Ny
Gästsäger...
50, sorry my bad
Gravatar
Ny
Gästsäger...
500 000*
Gravatar
Ny
emnamnesäger...
Varför är det max 50 000kr. Någon som vet?
Gravatar
Ny
xcon22säger...
Det är uppdaterat nu, tack för att du gjorde oss uppmärksamma på det!
Gravatar
Ny
Helikoptersäger...
Hej ordvrängare. Vad menar ni med: "Det kapital du sätter in används för Akelius axpansion." Vad är det för ett nytt ord?

Få uppdaterade räntor till din epost!

Vill du kostnadsfritt få aktuella sparräntor direkt till din epost varje månad? Gör som över 5000 andra sparare, anmäl dig nedan.

Gör som över 5000 andra anmäl dig till vårt nyhetsbrev!


Marknadsföringstillstånd: Jag ger mitt samtycke att kontakta mig via e-post med den information som jag angett i detta formulär i form av nyheter, uppdaterade räntor och marknadsföring.

Vad innebär detta: Om du vil dra tillbaka din tillåtelse och sluta få uppdateringar från oss kan du enkelt avregistrera dig genom att klicka på länken avsluta prenumeration som finns längst ner i alla våra utskick. Alternativt kan du kontakta oss på info@sparrantan.se och be oss ta bort dig från vårt nyhetsbrev. Vi värdesätter och respekterar data och integritet.


* Det är givetvis gratis!

Kontakta Oss

Vi erbjuder INTE några sparkonton. Vi på Sparräntan.se jämför endast andra företags sparkonton!

Gör som över 5000 andra anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Marknadsföringstillstånd: Jag ger mitt samtycke att kontakta mig via e-post med den information som jag angett i detta formulär i form av nyheter, uppdaterade räntor och marknadsföring. Vad innebär detta: Om du vil dra tillbaka din tillåtelse och sluta få uppdateringar från oss kan du enkelt avregistrera dig genom att klicka på länken avsluta prenumeration som finns längst ner i alla våra utskick. Alternativt kan du kontakta oss på info@sparrantan.se och be oss ta bort dig från vårt nyhetsbrev. Vi värdesätter och respekterar data och integritet.* Det är givetvis gratis!