Sparrantan.se
 

Brocc: Investera i P2P lån/investera i privatlån

Brocc

Vill du få gratis erbjudanden med bättre sparräntor?

Sparkonton från Brocc

Information om Brocc

Hos BROCC kan du som privatperson låna ut pengar till andra privatpersoner utan några mellanhänder, även kappat P2P lending/ P2P Investing/ person-till-person-lån. Det innebär att BROCC hjälper dig att investera i privatlån till svenska låntagare. Detta ger enligt BROCC en stabil och förutsägbar avkastning/ränta på dina investerade pengar.

Som ni förstår är inte BROCC en vanlig bank med ett traditionellt sparkonto utan en aktör som söker investeringar i privatlån. Det innebär att det finns en risk att investera pengar i BROCC men uppsidan är en betydligt högre avkastning på dina pengar än traditionella sparkonton.

Brocc är en digital marknadsplats som erbjuder sina kunder chansen att möta andra användare direkt, med syftet att utbyta finansiella tjänster utan att behöva utnyttja dyra mellanhänder. Företagets vision är att skapa mer rättvisa villkor för sina konsumenter.

Broccs slogan är: "Smarta affärer för smarta personer", och detta löfte vill de hålla genom att förändra finansbranschen och ge sina kunder större makt att påverka sin situation och göra medvetna val.

Du som letar efter ett smart sätt att investera dina hårt förvärvade pengar och få dem att växa kan överväga möjligheten att investera i lån med preferensaktier via Brocc. Eftersom företaget har valt att avskaffa alla annars vanliga mellanhänder, kommer du att få tillgång till en bättre ränta kopplad med låg risk. I stället för att låta pengarna sitta i ditt sparkonto, kommer de att fördelas på minst 40 olika lån. Denna riskspridning innebär tryggare affärer, då den enstaka eventuella förlusten kommer att täckas av inkomsterna från övriga förhandlingar. Den ränta som låntagarna betalar får du tillgång till nästan i sin helhet – därför kan det sägas att du som investerare kommer att tjäna ett mycket högre belopp än din vanliga sparränta.

För att du som investerare ska kunna känna dig trygg, har Brocc även vissa back-up tjänster: om företaget av någon anledning blir tvunget att avsluta sin verksamhet, kommer du att ha tillgång till dina pengar i alla fall: de som inte är utlånade kommer att vara separerade på ett klientmedelskonto i en samarbetande bank. Ditt ägande i lånen är därmed säkrad, vad som än händer med Brocc.

Sist men inte minst kan det vara bra att veta hur Brocc skyddar dina intressen när det gäller långivande: Dina pengar lånas endast ut till kreditvärdiga svenska låntagare som bevisat sig ha de nödvändiga förutsättningarna för att kunna betala tillbaka lånet inom den förutbestämda löptiden. Om kunden råkat hamna i dröjsmål, profiterar företaget ej från detta – målet är snarare att kredithandläggarna ska hjälpa låntagaren genom påminnelser i rätt tid.

Investeringar från Brocc

Investeringar från Brocc Ränta Bindningstid Senast kontrollerad*
BAS 8.34 % 5 år 2024-04-15
OFFENSIV 10.12 % 5 år 2024-04-15

* senaste datumet vi kontrollerade räntan. Om vi anger dagens datum i denna kolumn innebär det att sparräntan är den aktuella som banken erbjuder.

Utveckling för ränta på investeringar hos Brocc (Privat)

Räntan senast uppdaterad: 2024-04-15

Villkor hos Brocc (Privat)

 • Villkor: -
 • Krav: -
 • Uttag:
 • Ränta: 8.34% - 10.12%
 • Bindningstid:
 • Statlig insättningsgaranti: Nej
 • Sparränta senast kontrollerad: 2024-04-15

Betyg för Brocc

 • Du röstar genom att klicka på stjärnorna.
  Lämna gärna en kommentar med för att hjälpa andra!
 •  
 • Betyg: 3.19
 • Röster: 27

Brocc har fått betyg 3 av 5 möjliga. Detta betyg är baserat på 27 röster.

Kommentarer/omdöme för Brocc

Lägg kommentar

* Måste fyllas i
1000

Kommentarer

Ingen kommentar än. Var först med att kommentera.

Få uppdaterade räntor till din epost!

Vill du kostnadsfritt få aktuella sparräntor direkt till din epost varje månad? Gör som över 5000 andra sparare, anmäl dig nedan.

Gör som över 5000 andra anmäl dig till vårt nyhetsbrev!


Marknadsföringstillstånd: Jag ger mitt samtycke att kontakta mig via e-post med den information som jag angett i detta formulär i form av nyheter, uppdaterade räntor och marknadsföring.

Vad innebär detta: Om du vil dra tillbaka din tillåtelse och sluta få uppdateringar från oss kan du enkelt avregistrera dig genom att klicka på länken avsluta prenumeration som finns längst ner i alla våra utskick. Alternativt kan du kontakta oss på info@sparrantan.se och be oss ta bort dig från vårt nyhetsbrev. Vi värdesätter och respekterar data och integritet.


* Det är givetvis gratis!

Kontakta Oss

Vi erbjuder INTE några sparkonton. Vi på Sparräntan.se jämför endast andra företags sparkonton!

Gör som över 5000 andra anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Marknadsföringstillstånd: Jag ger mitt samtycke att kontakta mig via e-post med den information som jag angett i detta formulär i form av nyheter, uppdaterade räntor och marknadsföring. Vad innebär detta: Om du vil dra tillbaka din tillåtelse och sluta få uppdateringar från oss kan du enkelt avregistrera dig genom att klicka på länken avsluta prenumeration som finns längst ner i alla våra utskick. Alternativt kan du kontakta oss på info@sparrantan.se och be oss ta bort dig från vårt nyhetsbrev. Vi värdesätter och respekterar data och integritet.* Det är givetvis gratis!