Sparrantan.se
 

Kameo: Investera i Fastighetslån/investera i fastigheter

Kameo

Investera i Fastigheter»

Sparkonton från Kameo

Information om Kameo

Hos Kameo finner du lån till företag och fastighetsprojekt. Det ger dig goda möjligheter som investerare/sparare att få investera i attraktiva fastighetsprojekt! Kameo är ett crowdfundingbolag vilket innebär att de är en mellanhand mellan investerare och låntagare, i Kameos fall fastighetslån samt företagslån.

Kameo grundades 2014 och finns i Sverige, Norge samt Danmark och hjälper företag att låna pengar till fastighetsprojekt och ger privatpersoner möjligheten att investera i fastigheter.

Vanliga frågor om Kameo

Är det riskfritt att låna ut pengar till företag via Kameo?

Det är alltid en risk att låna ut pengar till företag. För att minska risken har alla företag och investeringar på Kameos marknadsplats granskats via UC vilket innebär att alla företag somlistas på Kameos plattform anses vara kreditvärdiga. Det är dock ingen garanti då oavsett kreditbetyg finns det alltid en risk att investeraren förlorar delar eller hela sitt investerade belopp när företag lånar pengar. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

Hur legitimerar jag mig som långivare hos Kameo?

Antingen via BankID eller en kopia av ditt pass samt en räkning som skickats till din hemadress.

Är det enkelt att ta ut pengar från Kameo?

Du kan när som helst begära ett uttag av hela eller delar av ditt saldo på Kameokontot.

Vad händer om Kameo går i konkurs?

När du som långivare sätter in pengar på Kameo hamnar de på ett separat konto hos DNB. Dessa pengar är helt skilda från Kameos verksamhet. Detta innebär i praktiken att om Kameo, mot all förmodan, skulle gå i konkurs är alla sparares pengar skyddade från ev. borgenärer. Om Kameo skulle gå i konkurs gäller fortfarande alla låneavtal samt att plattformen kommer fortsatt vara i drift. En konkursförvaltare utses och verksamheten fortlöper, alla avtal gäller och låntagaren har fortsatt skyldighet att betala tillbaka sitt lån till dig som sparare.

Gäller den statliga insättningsgarantin när jag sparar/investerar genom Kameo?

Den statliga insättningsgarantin gäller så länge dina pengat finns på ditt klientmedelskonto men när pengarna lånas ut till en investering gäller inte längre garantin. Att investera i Kameo kan innebära att dina pengar förloras. Det är investeringar som medför risk.

Är jag som investerare skyldig att betala skatt för ränteinkomsten jag får från Kameo?

Ja, precis som med andra ränteintäkter ska du deklarera och betala ev. skatt för ränteintäkter du får genom att investera i fastigheter/hos Kameo. Ja, den inkomst du får i form av ränta på lånen beskattas som allmän ränteinkomst och detta ska tas upp i din deklaration.

Rapporterar Kameo in mina ränteintäkter till Skatteverket?

Ja, Kameo är skyldiga att lämna in kontrolluppgifter för ränteintäkter för dina investeringar till Skatteverket. Det innebär även att dina ränteintäkter kommer vara förifyllda i din deklaration.

Går det att investera via ISK/Kapitalförsäkring i fastigheter via Kameo?

Nej, i dagsläget går det inte att använda ISK-konto eller Kapitalförsäkring för att göra investeringar i fastigheter via Kameo. Skatteverkets regler inte tillåter den här typen av tillgångar i en ISK/kapitalförsäkring.

Kan jag göra en insättning genom betalningstjänster såsom Revolut, Transferwise, Currencycloud, American Express?

Nej

Vad är minsta beloppet jag kan investera via Kameo?

500 kr är minsta investeringen hos Kameo.

Investeringar från Kameo

Investeringar från Kameo Ränta Bindningstid Senast kontrollerad*
Upp till (Privat) 15 % 1 år 2023-06-06
Från (Privat) 5 % 1 år 2023-06-06

Läs mer om Investeringar från Kameo

* senaste datumet vi kontrollerade räntan. Om vi anger dagens datum i denna kolumn innebär det att sparräntan är den aktuella som banken erbjuder.

Alla sparkonton för företag från Kameo

Sparkonton från Kameo Ränta Bindningstid Senast Uppdaterad
Upp till (Företag) 15 % 1 år 2023-06-06
Från (Företag) 5 % 1 år 2023-06-06

Investera i Fastigheter»

Utveckling för ränta på investeringar hos Kameo (Privat)

Räntan senast uppdaterad: 2023-06-06

Villkor hos Kameo (Privat)

 • Villkor: Minst 500 kr
 • Krav: Minst 500 kr
 • Uttag:
 • Ränta: 5% - 15%
 • Bindningstid:
 • Statlig insättningsgaranti: Nej
 • Sparränta senast kontrollerad: 2023-06-06

Betyg för Kameo

 • Du röstar genom att klicka på stjärnorna.
  Lämna gärna en kommentar med för att hjälpa andra!
 •  
 • Betyg: 3.84
 • Röster: 19

Kameo har fått betyg 4 av 5 möjliga. Detta betyg är baserat på 19 röster.

Kommentarer/omdöme för Kameo

Lägg kommentar

* Måste fyllas i
1000

Kommentarer (1)

Gravatar
Ny
Erik Peterssonsäger...

Ett bra komplement för andra investeringar! Bra gränssnitt och hyfsat korta bindningstider för investeringarna!

Få uppdaterade räntor till din epost!

Vill du kostnadsfritt få aktuella sparräntor direkt till din epost varje månad? Gör som över 5000 andra sparare, anmäl dig nedan.

Gör som över 5000 andra anmäl dig till vårt nyhetsbrev!


Marknadsföringstillstånd: Jag ger mitt samtycke att kontakta mig via e-post med den information som jag angett i detta formulär i form av nyheter, uppdaterade räntor och marknadsföring.

Vad innebär detta: Om du vil dra tillbaka din tillåtelse och sluta få uppdateringar från oss kan du enkelt avregistrera dig genom att klicka på länken avsluta prenumeration som finns längst ner i alla våra utskick. Alternativt kan du kontakta oss på info@sparrantan.se och be oss ta bort dig från vårt nyhetsbrev. Vi värdesätter och respekterar data och integritet.


* Det är givetvis gratis!

Kontakta Oss

Vi erbjuder INTE några sparkonton. Vi på Sparräntan.se jämför endast andra företags sparkonton!

Gör som över 5000 andra anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Marknadsföringstillstånd: Jag ger mitt samtycke att kontakta mig via e-post med den information som jag angett i detta formulär i form av nyheter, uppdaterade räntor och marknadsföring. Vad innebär detta: Om du vil dra tillbaka din tillåtelse och sluta få uppdateringar från oss kan du enkelt avregistrera dig genom att klicka på länken avsluta prenumeration som finns längst ner i alla våra utskick. Alternativt kan du kontakta oss på info@sparrantan.se och be oss ta bort dig från vårt nyhetsbrev. Vi värdesätter och respekterar data och integritet.* Det är givetvis gratis!