Sparrantan.se
 

Mintos: Investera i P2P lån/investera i privatlån

Mintos

Vill du få gratis erbjudanden med bättre sparräntor?

Information om Mintos

Mintos är en av Europas största plattformar för P2P lån. Den går ut på att låna till och från andra individer i stället för att gå genom banken. Du som behöver ett lån kan få det, och du som har lite pengar till investering kan tjäna på det. Mintos har även en Återköpsgaranti, vilket minskar risken för att du förlorar pengarna.

Kan jag låna ut pengar?

Ja, det kan du, såvida du uppfyller villkoren och har en sparsumma du vill investera. Fördelen med Mintos är att du kan ta kontakt med låntagare från många olika länder - nackdelen att du måste konvertera dina pengar till låntagarens valuta. Men du som investerare behöver inte betala någonting till Mintos! Det finns inga månadsavgifter och du betalar inte heller något för att bli medlem och börja låna ut pengar. Mintos har ett mycket användarvänligt system, vilket även förenklar situationen för en nybörjare. Du kan ställa in automatiska månatliga insättningar och låta kontot sköta sig självt, samt sätta upp gränser för när systemet ska sluta investera.

En alternativ sparform

Lån mellan privatpersoner kan fungera som en alternativ sparform för dig som vill ha roligare än att lägga slant efter slant i spargrisen. Tänk på att du tjänar på låneräntan och denna kan ibland vara väldigt hög - men kom också ihåg att det finns risker inblandade som måste bedömas. Mintos erbjuder en utmärkt utgångspunkt för dig som vill snabba på ditt sparande. Kom ihåg att, hur lite du än lägger undan i månaden, kommer den bästa sparformen alltid att vara den som faktiskt händer!

Vanliga frågor om Mintos

Hur tjänar jag pengar på mina investeringar hos Mintos?

Varje låntagare betalar månatliga betalningar enligt sina låneavtal som kan bestå av huvud-, ränta- och förseningsavgifter eller någon kombination av ovanstående.

Vad är Mintos tjänst för Auto Invest?

Genom Mintos Auto Invest implementeras automatiskt din valda investeringsstrategi för dina investeringar. När du har angett dina investeringskriterier kommer Auto Invest automatiskt att investera i lämpliga lån.

Kostar det något att använda tjänsten Auto Invest på Mintos?

Det finns ingen extra kostnad för att använda Auto Invest.

Kan företag investera i lån hos Mintos?

Ja, företag kan investera genom Mintos. För att uppfylla AML-kraven begär Mintos ytterligare information från företag, till exempel registreringsdokument, information ägare etc.

Hur likvida är investeringar i Mintos?

När du investerar pengar bör du vara beredd att hålla investeringen till dess löptid. Mintos erbjuder dock en sekundärmarknad som kan ge likviditet under vissa omständigheter. Mintos, som mäklare, kan också köpa tillbaka investeringar genom att ingå ett ömsesidigt avtal med dig.

Vad händer om Mintos går i konkurs?

I det osannolika fallet att Mintos går i konkurs, kommer investerare att få full information från Mintos om de transaktioner de har genomfört. Mintos-likvidator eller administratör kommer att vidta alla nödvändiga åtgärder för att överföra hantering på alla lån och investeringar till en lämplig ansvarig.

Hur säkra är investeringar i Mintos?

Som med alla investeringar finns det vissa risker. Den största risken är förknippad med möjliga kreditförluster från investeringar. Flera åtgärder har vidtagits av Mintos och låneavgivare för att mildra risken. Läs mer genom att gå till Mintos hemsida.

Investeringar från Mintos

Investeringar från Mintos Ränta Bindningstid Senast kontrollerad*
Mintos genomsnittlig avkasstning 10.1 % Ingen 2024-04-15

* senaste datumet vi kontrollerade räntan. Om vi anger dagens datum i denna kolumn innebär det att sparräntan är den aktuella som banken erbjuder.

Utveckling för ränta på investeringar hos Mintos (Privat)

Räntan senast uppdaterad: 2024-04-15

Villkor hos Mintos (Privat)

 • Villkor: -
 • Krav: -
 • Uttag:
 • Ränta: 10.1% - 10.1%
 • Bindningstid:
 • Statlig insättningsgaranti: Nej
 • Sparränta senast kontrollerad: 2024-04-15

Betyg för Mintos

 • Du röstar genom att klicka på stjärnorna.
  Lämna gärna en kommentar med för att hjälpa andra!
 •  
 • Betyg: 3.32
 • Röster: 68

Mintos har fått betyg 3 av 5 möjliga. Detta betyg är baserat på 68 röster.

Kommentarer/omdöme för Mintos

Lägg kommentar

* Måste fyllas i
1000

Kommentarer (2)

Gravatar
Ny
eriksäger...

Bra komplement nu när börserna är osäkra!

Gravatar
Ny
Pedersäger...

Hur är det att spara genom Mintos?Någon som testat?

Få uppdaterade räntor till din epost!

Vill du kostnadsfritt få aktuella sparräntor direkt till din epost varje månad? Gör som över 5000 andra sparare, anmäl dig nedan.

Gör som över 5000 andra anmäl dig till vårt nyhetsbrev!


Marknadsföringstillstånd: Jag ger mitt samtycke att kontakta mig via e-post med den information som jag angett i detta formulär i form av nyheter, uppdaterade räntor och marknadsföring.

Vad innebär detta: Om du vil dra tillbaka din tillåtelse och sluta få uppdateringar från oss kan du enkelt avregistrera dig genom att klicka på länken avsluta prenumeration som finns längst ner i alla våra utskick. Alternativt kan du kontakta oss på info@sparrantan.se och be oss ta bort dig från vårt nyhetsbrev. Vi värdesätter och respekterar data och integritet.


* Det är givetvis gratis!

Kontakta Oss

Vi erbjuder INTE några sparkonton. Vi på Sparräntan.se jämför endast andra företags sparkonton!

Gör som över 5000 andra anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Marknadsföringstillstånd: Jag ger mitt samtycke att kontakta mig via e-post med den information som jag angett i detta formulär i form av nyheter, uppdaterade räntor och marknadsföring. Vad innebär detta: Om du vil dra tillbaka din tillåtelse och sluta få uppdateringar från oss kan du enkelt avregistrera dig genom att klicka på länken avsluta prenumeration som finns längst ner i alla våra utskick. Alternativt kan du kontakta oss på info@sparrantan.se och be oss ta bort dig från vårt nyhetsbrev. Vi värdesätter och respekterar data och integritet.* Det är givetvis gratis!