Sparrantan.se
 

Alternativa investeringar istället för sparkonto

Här listars olika banker/institut som erbjuder alternativ till sparkonton. Listan är under uppbyggnad och om du känner du till någon bank/institut som erbjuder alternativa investeringar är vi på sparrantan.se tacksamma om du kontaktar oss med den informationen.

Du kan även lämna dina synpunkter på bankerna/instutitionerna som erbjuder alternativ till sparkonton genom att kommentera nedan. Många av våra användare uppskattar kommentarer och tillsammans kan vi bygga Sveriges bästa och jämförelse av alternativa sparformer.

Bank Typ av investering Avkastning Läs mer/ansök
Sparkonto från Kameo
Kameo
Fastighetslån/investera i fastigheter 5 - 15% Ansök →
Sparkonto från Savelend
Savelend
P2P lån/investera i privatlån, Företagslån/investera i Företagslån 7 - 9% Ansök →
Sparkonto från Avanza Bank
Avanza Bank
Aktier/investera i Aktier ? Ansök →
Sparkonto från Opti
Opti
Fondrobot/automatiskt sparande ? Ansök →
Sparkonto från Lysa
Lysa
Fondrobot/automatiskt sparande ? Ansök →
Sparkonto från Tessin
Tessin
Fastighetslån/investera i fastigheter 9 - 12% Ansök →
Sparkonto från Nordnet
Nordnet
Aktier/investera i Aktier ? Ansök →
Sparkonto från Savr
Savr
Fondrobot/automatiskt sparande ? Ansök →
Sparkonto från Rendity
Rendity
Fastighetslån/investera i fastigheter 6.2 - 6.2% Ansök →
Sparkonto från Neofinance
Neofinance
P2P lån/investera i privatlån 17.12 - 17.12% Ansök →
Sparkonto från Estateguru co
Estateguru co
Fastighetslån/investera i fastigheter 11.5 - 11.5% Ansök →
Sparkonto från Nibble
Nibble
P2P lån/investera i privatlån 12 - 12% Ansök →
Sparkonto från Bulkestate
Bulkestate
Fastighetslån/investera i fastigheter 14.76 - 14.76% Ansök →
Sparkonto från Finbee
Finbee
P2P lån/investera i privatlån 18.5 - 18.5% Ansök →
Sparkonto från Profitus
Profitus
Fastighetslån/investera i fastigheter 10.16 - 10.16% Ansök →
Sparkonto från Brickstarter
Brickstarter
Fastighetslån/investera i fastigheter 9.34 - 10.24% Ansök →
Sparkonto från Reinvest24
Reinvest24
Fastighetslån/investera i fastigheter 14.6 - 14.6% Ansök →
Sparkonto från Brocc
Brocc
P2P lån/investera i privatlån 8.34 - 10.12% Gå till bank→
Sparkonto från Mintos
Mintos
P2P lån/investera i privatlån 12.5 - 12.5% Gå till bank→
Sparkonto från Trine
Trine
Investera i Solceller/miljön 7.3 - 7.3% Gå till bank→

Därför bör du ha alternativa investeringar i portföljen

Alternativa investeringar sänker risken i din totala portfölj. Om du har investerat i vissa aktier och krediter och dessa faller, har du då andra investeringar som håller sig stabila. På så sätt investerar du inte alla dina tillgångar på en och samma plats, vilket höjer risken.

Vad är alternativa investeringar?

Alternativa investeringar är allt som inte är traditionella aktie- och räntefonder. Detta kan vara fastigheter, råvaror, valutahandel - kryptovaluta till exempel -, till och med konst och vin.

Varför ska jag göra alternativa investeringar?

Alternativa investeringar skyddar dig från att förlora all din investering om börsen, som kan vara ganska svajig, skulle falla alldeles för mycket. Att ha sina tillgångar investerade på olika håll, kanske en del på kort och andra på lång sikt, tillåter dig att ha mer kontroll över din ekonomi.

Vad finns det för alternativ till att investera i aktier/fonder?

Du kan välja bland till exempel hedgefonder, fastigheter och infrastruktur. Eller använda dig av ILS, handel med elkontrakt, investera i kryptovaluta eller råvaror.

Vilka olika typer av alternativa sparformer finns det?

Förutom ett sparkonto eller investeringskonto kan du använda dig av kapitalförsäkring, aktier och fonder, obligationer, ETF-fonder, derivat och strukturerade produkter.

Är det säkert med alternativa investeringar?

All investering kommer med en viss risk. Men självklart kan du minska denna risk med alternativa investeringar. Kom dock ihåg att ett erbjudande som låter för bra för att vara sant brukar vara det. Gör ordentliga undersökningar innan du väljer din typ av investering.

Alternativa sparformer

Slant efter slant ner i spargrisen… Denna klassiska sparform har som nackdel att pengarna aldrig växer fortare än du kan jobba ihop dem. Att spara hos banken har många gett upp eftersom det ofta inte är så lönsamt som det utlovas. Därför är det allt fler som söker efter alternativ till sparkontot. Här kan du läsa lite om vilka olika sparformer som finns:

Alla dessa alternativa investeringar går ut på att låta pengarna arbeta för dig. I stället för att lämna dem i glömska tills du behöver dem, växer de sakta men säkert till ganska respektabla summor. Det finns ett flertal institut och organisationer som erbjuder alternativt sparande. Om du funderar på denna möjlighet, kan du här läsa lite mer om den sparform som tilltalar dig mest. Kom ihåg att en investering alltid medför en risk, och överväg fördelarna och nackdelarna med varje sparform noggrant innan du slår till.

Lycka till med sparandet!

Diskutera gärna alternativa investeringar/sparformer

Få uppdaterade räntor till din epost!

Vill du kostnadsfritt få aktuella sparräntor direkt till din epost varje månad? Gör som över 5000 andra sparare, anmäl dig nedan.

Gör som över 5000 andra anmäl dig till vårt nyhetsbrev!


Marknadsföringstillstånd: Jag ger mitt samtycke att kontakta mig via e-post med den information som jag angett i detta formulär i form av nyheter, uppdaterade räntor och marknadsföring.

Vad innebär detta: Om du vil dra tillbaka din tillåtelse och sluta få uppdateringar från oss kan du enkelt avregistrera dig genom att klicka på länken avsluta prenumeration som finns längst ner i alla våra utskick. Alternativt kan du kontakta oss på info@sparrantan.se och be oss ta bort dig från vårt nyhetsbrev. Vi värdesätter och respekterar data och integritet.


* Det är givetvis gratis!

Kontakta Oss

Vi erbjuder INTE några sparkonton. Vi på Sparräntan.se jämför endast andra företags sparkonton!

Gör som över 5000 andra anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Marknadsföringstillstånd: Jag ger mitt samtycke att kontakta mig via e-post med den information som jag angett i detta formulär i form av nyheter, uppdaterade räntor och marknadsföring. Vad innebär detta: Om du vil dra tillbaka din tillåtelse och sluta få uppdateringar från oss kan du enkelt avregistrera dig genom att klicka på länken avsluta prenumeration som finns längst ner i alla våra utskick. Alternativt kan du kontakta oss på info@sparrantan.se och be oss ta bort dig från vårt nyhetsbrev. Vi värdesätter och respekterar data och integritet.* Det är givetvis gratis!