Alternativa investeringar istället för sparkonto

Här listars olika banker/institut som erbjuder alternativ till sparkonton. Listan är under uppbyggnad och om du känner du till någon bank/institut som erbjuder alternativa investeringar är vi på sparrantan.se tacksamma om du kontaktar oss med den informationen.

Du kan även lämna dina synpunkter på bankerna/instutitionerna som erbjuder alternativ till sparkonton genom att kommentera nedan. Många av våra användare uppskattar kommentarer och tillsammans kan vi bygga Sveriges bästa och jämförelse av alternativa sparformer.

Bank Typ av investering Avkasstning Läs mer/ansök
Trine Investera i Solceller/miljön 7.7 - 7.7% Ansök direkt→
Lendify P2P lån/investera i privatlån 4.25 - 5.71% Ansök direkt→
Brocc P2P lån/investera i privatlån 2.4 - 8% Ansök direkt→
Avanza Bank Aktier/investera i Aktier ? Ansök direkt→
Mintos P2P lån/investera i privatlån 11.76 - 11.76% Ansök direkt→
Savr Fondrobot/automatiskt sparande ? Ansök direkt→
Tessin Fastighetslån/investera i fastigheter 9 - 12% Ansök direkt→
Qred Företagslån/investera i Företagslån 7 - 7% Gå till bank→
Lysa Fondrobot/automatiskt sparande ? Gå till bank→

Slant efter slant ner i spargrisen… Denna klassiska sparform har som nackdel att pengarna aldrig växer fortare än du kan jobba ihop dem. Att spara hos banken har många gett upp eftersom det ofta inte är så lönsamt som det utlovas. Därför är det allt fler som söker efter alternativ till sparkontot. Här kan du läsa lite om vilka olika sparformer som finns:

Alternativa sparformer

Alla dessa alternativa investeringar går ut på att låta pengarna arbeta för dig. I stället för att lämna dem i glömska tills du behöver dem, växer de sakta men säkert till ganska respektabla summor. Det finns ett flertal institut och organisationer som erbjuder alternativt sparande. Om du funderar på denna möjlighet, kan du här läsa lite mer om den sparform som tilltalar dig mest. Kom ihåg att en investering alltid medför en risk, och överväg fördelarna och nackdelarna med varje sparform noggrant innan du slår till.

Lycka till med sparandet!

Diskutera gärna alternativa investeringar/sparformer

Få uppdaterade räntor till din epost!

Vill du kostnadsfritt få aktuella sparräntor direkt till din epost varje månad? Gör som över 5000 andra sparare, anmäl dig nedan.

Gör som över 5000 andra anmäl dig till vårt nyhetsbrev!


Marknadsföringstillstånd: Jag ger mitt samtycke att kontakta mig via e-post med den information som jag angett i detta formulär i form av nyheter, uppdaterade räntor och marknadsföring.

Vad innebär detta: Om du vil dra tillbaka din tillåtelse och sluta få uppdateringar från oss kan du enkelt avregistrera dig genom att klicka på länken avsluta prenumeration som finns längst ner i alla våra utskick. Alternativt kan du kontakta oss på info@sparrantan.se och be oss ta bort dig från vårt nyhetsbrev. Vi värdesätter och respekterar data och integritet.


* Det är givetvis gratis!

Kontakta Oss

Vi erbjuder INTE några sparkonton. Vi på Sparräntan.se jämför endast andra företags sparkonton!

Gör som över 5000 andra anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Marknadsföringstillstånd: Jag ger mitt samtycke att kontakta mig via e-post med den information som jag angett i detta formulär i form av nyheter, uppdaterade räntor och marknadsföring. Vad innebär detta: Om du vil dra tillbaka din tillåtelse och sluta få uppdateringar från oss kan du enkelt avregistrera dig genom att klicka på länken avsluta prenumeration som finns längst ner i alla våra utskick. Alternativt kan du kontakta oss på info@sparrantan.se och be oss ta bort dig från vårt nyhetsbrev. Vi värdesätter och respekterar data och integritet.* Det är givetvis gratis!